Provider

Een provider, ook wel dienstenleverancier genoemd, is een bedrijf dat diensten levert aan consumenten of andere bedrijven. Het wordt vaak gebruikt in de context van telecommunicatie en internetdiensten.

Betekenis: Provider

Een provider wordt ook wel aangeduid als een dienstenleverancier of service provider. In marketing spreekt men doorgaans van een bedrijf dat diensten verkoopt aan consumenten of andere bedrijven. De term 'provider' wordt vaak gebruikt in de telecommunicatie- en internetindustrie.

Soorten providers

Er zijn verschillende soorten providers. Een internet service provider (ISP) biedt bijvoorbeeld toegang tot het internet. Een application service provider (ASP) biedt toegang tot bepaalde software applicaties. Een mobile service provider (MSP) is een bedrijf dat mobiele diensten aanbiedt zoals mobiel bellen of data voor mobiel internet.

Hoe werkt een provider?

Een provider zorgt voor de infrastructuur en technologie die nodig is om een bepaalde dienst te leveren. Zo legt een internetprovider bijvoorbeeld de fysieke kabels en verbindingen om internettoegang mogelijk te maken.

Rol van een provider in de marketing

In marketing is de provider van groot belang. Het is de taak van de provider om waarde te creëren voor zijn klanten. Dit kan zijn door het aanbieden van hoge snelheid internet, goede klantenservice, concurrerende prijzen of unieke diensten die andere providers niet aanbieden.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!