Clocatie

Een clocatie in marketing duidt op een minder aantrekkelijke locatie vergeleken met A- of B-locaties, vaak gekozen door bedrijven op zoek naar lagere operationele kosten.

Betekenis: clocatie

Een clocatie verwijst in de marketing naar een locatie die als minder aantrekkelijk wordt beschouwd in vergelijking met A- of B-locaties. Dit kan komen door factoren zoals minder voetgangersverkeer, minder zichtbaarheid of lagere consumentenbestedingen. Hoewel clocaties minder potentieel kunnen hebben voor hoge verkopen, worden ze vaak gekozen voor bedrijven die op zoek zijn naar lagere operationele kosten.

Voor-en nadelen van clocaties

Clocaties hebben zowel voor- als nadelen. Hoewel ze misschien niet zoveel verkeer krijgen als A- of B-locaties, kunnen ze aantrekkelijker zijn voor bedrijven met een kleiner budget, omdat winkelpanden op deze locaties vaak goedkoper zijn. Bovendien, als het bedrijf een niche-markt bedient, kan een clocatie een geschikt platform bieden om te opereren zonder veel concurrentie. Aan de andere kant, bedrijven op een clocatie kunnen moeite hebben met aantrekken van klanten vanwege de verminderde zichtbaarheid en toegankelijkheid.

Het belang van locatiekeuze in marketing

De locatie van een bedrijf kan een grote invloed hebben op zijn succes. Locaties die zowel hoge zichtbaarheid als hoge voetgangersverkeer hebben, hebben meestal de voorkeur. Dit betekent niet dat clocaties altijd moeten worden vermeden. Wanneer je werkt met een beperkt budget, kan het praktischer zijn om een clocatie te kiezen en creatieve marketingstrategieën te gebruiken om het gebrek aan zichtbaarheid te compenseren. Wil je meer weten over hoe je het beste uit jouw gekozen locatie kunt halen? Kijk eens naar onze pagina over marketingstrategie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!