Late majority

Late majority: consumenten die trends of producten adopteren nadat de meeste onzekerheden zijn verdwenen.

Betekenis: Late majority

Ooit het gevoel gehad dat je net iets later bent met de nieuwste trends dan anderen? Maak kennis met de Late majority, een term uit de wereld van marketing die verwijst naar een specifieke groep consumenten. Deze groep neemt niet direct een nieuwe trend of product aan wanneer het op de markt verschijnt, maar wacht in plaats daarvan totdat de meeste onzekerheden zijn verdwenen en het product zijn waarde heeft bewezen.

De Late majority maakt deel uit van het adoptiemodel dat voorspelt hoe nieuwe producten en innovaties door de markt worden ontvangen. Na de 'innovators', 'early-adopters', en 'early-majority' groepen, komt de Late majority in beeld. Ze zijn vaak sceptischer over veranderingen en hebben meer overtuiging nodig, vooral door mond-tot-mondreclame of bewezen praktische voordelen. Voor marketeers is het belangrijk om te erkennen dat dit segment geduld en gerichte communicatiestrategieën vereist om tot aankoop over te gaan.

Wil je als merk ook deze pragmatische consumenten bereiken? Dan is het essentieel om vertrouwen te wekken door betrouwbaarheid en gebruikerservaringen centraal te stellen in je marketingstrategie. De Late majority zorgt voor een stabiele vraag nadat de hype wat is afgenomen en kan een belangrijke rol spelen in de levenscyclus van je product.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!