Cost per hire

Cost per hire is een HR-term die refereert aan alle kosten gemaakt om een nieuwe werknemer aan te nemen, voor inzicht in de efficiëntie van het wervingsproces.

Betekenis: cost per hire

Cost per hire is een term uit de wereld van Human Resources en recruitment die verwijst naar de totale kosten die gemaakt worden om een nieuwe werknemer aan te nemen. Dit omvat niet alleen het salaris van de nieuwe hire, maar ook andere kostenposten zoals recruitment, training, benefits en meer.

Waarom cost per hire Belangrijk Is

Door het berekenen van de cost per hire krijgen bedrijven inzicht in de effectiviteit en efficiëntie van hun wervingsproces. Dit helpt om betere budgettaire beslissingen te maken, de ROI van recruitmentinspanningen te evalueren en eventueel het wervingsproces te verbeteren.

Hoe Bereken Je de cost per hire?

De formule voor het berekenen van de cost per hire is simpel: de totalen van de interne en externe kosten, gedeeld door het totaal aantal hires in een bepaald tijdsbestek. De interne kosten kunnen bestaan uit wervingskosten, interviewkosten, opleiding- en ontwikkelingskosten, en eventuele toewijzing van interne middelen. Externe kosten kunnen jobboards, agentschapskosten, achtergrondchecks, verhuiskosten en nog veel meer omvatten.

De Rol Van cost per hire In Recruitment Strategie

Het bijhouden van de cost per hire is essentieel bij het plannen en bijsturen van recruitment strategieën. Het geeft inzicht in de kosten-effectiviteit van verschillende wervingskanalen en helpt om te bepalen of investeringen in bepaalde wervingsactiviteiten zich terugbetalen in de vorm van kwalitatieve hires.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!