Captcha

Een Captcha is een geautomatiseerde test die gebruikt wordt om te controleren of een gebruiker een mens of een robot is. Het draagt bij aan digitale beveiliging en beschermt tegen misbruik door bots.

Betekenis: Captcha

Je hebt het vast weleens gezien wanneer je je ergens aanmeldt of inlogt: zo'n vreemd uitziende code die je moet overtypen. Dat is een Captcha, bedoeld om te controleren of je een mens bent en geen robot. Het is een test die gemakkelijk door mensen kan worden doorstaan, maar moeilijk te kraken is door geautomatiseerde systemen en bots.

Waar komt de term vandaan?

Captcha staat voor 'Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart'. Deze term is bedacht door onderzoekers van de Carnegie Mellon University en is nu een essentieel onderdeel van veel digitale beveiligingssystemen.

Hoe werkt een Captcha?

Meestal bestaat een Captcha uit een reeks vervormde letters en/of cijfers die je moet invoeren om te bewijzen dat je geen robot bent. Soms worden er ook afbeeldingen gebruikt, waarbij je bijvoorbeeld moet aangeven welke foto's een bepaald object bevatten.

Waarom is Captcha belangrijk in marketing?

en andere online marketing strategieën worden soms misbruikt door bots om bijvoorbeeld spamreacties te plaatsen. Captcha's helpen deze vormen van misbruik te voorkomen, waardoor ze bijdragen aan een betrouwbare en veilige online omgeving.

Verschillende soorten Captcha

Er zijn verschillende soorten Captcha, waaronder tekst captcha's, afbeelding captcha's, en zelfs audio captcha's. Het kiezen van het juiste type hangt af van je specifieke behoeften en het publiek dat je bedient.

Samenvattend

Captcha's zijn een belangrijk hulpmiddel in digitale beveiliging en misbruikbestrijding. Door hun functie in het weren van bots, dragen ze bij aan een betere gebruikerservaring en een veiliger internet. Zowel gebruikers als websitebeheerders profiteren dus van het gebruik van Captcha's.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!