Tipping point

Het tipping point, ook wel kantelpunt, is een cruciaal moment in marketing waarop een idee, trend of gedrag een grote impactvolle omslag maakt binnen een samenleving of markt.

Betekenis: tipping point

In de wereld van marketing is de term 'tipping point', of ook wel kantelpunt, een cruciaal begrip. Het is het specifieke moment waarop een idee, trend of sociaal gedrag de drempel kruist, een impactvolle omslag maakt en zich vervolgens verder verspreidt binnen een samenleving of markt.

Werking van het tipping point

Een tipping point kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, zoals een toename in de perceptie van de waarde van een product of een plotselinge toename van de vraag ernaar. Het kan zowel een positieve als negatieve omslag betekenen. In marketing kan dit het moment zijn waarop een advertentiecampagne de massa bereikt en resulteert in een significante toename van het merkbekendheid of productverkoop.

Gevolgen van een tipping point

Het bereiken van een tipping point heeft vaak grootschalige en langdurige gevolgen. Het kan een merk maken of breken, of de manier waarop mensen naar een product of dienst kijken, drastisch veranderen. Dit maakt het een cruciaal concept voor marketeers om te begrijpen en te anticiperen.

Tipping point in de praktijk

Een voorbeeld van een recent tipping point is de toename van online winkelen. De drempel werd gekruist toen het gemak en de mogelijkheid van online winkelen het won van de traditionele winkelervaring, met grote gevolgen voor zowel retailers als consumenten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!