Advocacy

Advocacy is een marketingstrategie gericht op het creëren van enthousiaste klanten die een merk actief promoten, welke bijdraagt aan merkloyaliteit en klanttevredenheid.

Betekenis: Advocacy

Advocacy is een marketingstrategie waarbij men streeft naar enthousiaste klanten die een merk, product of dienst actief ondersteunen en zelfs promoten. Dit kan via mond-tot-mond reclame, op sociale media of door succesverhalen te delen. Deze supporters of 'pleitbezorgers' fungeren als een verlengstuk van het bedrijf en hun goedkeuring kan een krachtige invloed hebben op het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten.

Belang van Advocacy in Marketing

In de moderne marketingwereld kan advocacy een kosteneffectieve manier zijn om een merk op te bouwen en te versterken. Meer dan ooit vertrouwen consumenten op de aanbevelingen van peers bij het maken van aankoopbeslissingen. Hierdoor vormen enthousiaste klanten, die een merk vrijwillig promoten, een waardevolle marketingtool. Bovendien draagt het bouwen van sterke relaties met deze 'pleitbezorgers' bij aan merkloyaliteit en de algemene klanttevredenheid.

Hoe vorm je een Advocacy Strategie?

Om te beginnen met advocacy moet een bedrijf focussen op het leveren van uitzonderlijke klantervaringen. Dit kan leiden tot tevreden klanten die bereid zijn het merk te promoten. Verder kan men strategieën implementeren om deze klanten aan te moedigen hun positieve ervaringen te delen, bijvoorbeeld door middel van beloningen of klant referral programma's. Ook is het belangrijk om deze klanten te ondersteunen met de juiste tools en middelen om hun werk als merkambassadeurs gemakkelijker te maken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!