Like

Een 'like' in digitale marketing en sociale media duidt aan dat een gebruiker geniet van, waardeert of instemt met een bericht of inhoud. Het is een belangrijke interactievorm voor merken.

Betekenis: Like

In de wereld van digitale marketing en sociale media, is een 'like' een eenvoudige, maar krachtige actie die aangeeft dat een gebruiker geniet van, waardeert of instemt met een bericht, opmerking, foto of een andere vorm van inhoud. Het is een vorm van interactie die merken nuttige informatie geeft over de meningen, voorkeuren en interesses van hun publiek.

Waarom zijn Likes belangrijk?

Likes vormen een sleutelcomponent binnen het algoritme dat sociale mediaplatformen gebruiken om te bepalen welke inhoud voorrang krijgt in de feed van een gebruiker. Hoe meer likes een bericht krijgt, hoe hoger de kans dat het door meer mensen wordt gezien.

Likes als onderdeel van marketing strategie

Likes zijn een waardevolle vorm van feedback voor bedrijven en merken. Een hoog aantal likes kan erop duiden dat een bepaald soort inhoud goed resoneren met het publiek, wat nuttige inzichten oplevert bij het verfijnen van een contentstrategie. Klik hier om meer te lezen over contentstrategie. Echter, likes zijn slechts één maatstaf voor succes en moeten in een breder kader worden bekeken, samen met andere belangrijke metrics zoals shares, comments en clicks.

Nadelen van focused on Likes

Hoewel likes nuttig zijn, is het belangrijk om niet te veel te focussen op het krijgen van likes. Deze simpele vorm van engagement geeft namelijk geen diepgaande informatie over hoe een gebruiker daadwerkelijk reageert op een bericht. Een like kan bijvoorbeeld niet onderscheiden of een gebruiker je bericht grappig vond, ermee instemt of het aangrijpend vond.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!