Vaste boekenprijs

"Vaste boekenprijs is een anti-concurrentiële marketingstrategie, waarbij nieuwe boeken in het Nederlands en Fries voor dezelfde prijs verkocht moeten worden, ongeacht de verkooplocatie."

Betekenis: vaste boekenprijs

De vaste boekenprijs is een marketingterm die verwijst naar een anti-concurrentiële prijsstelling voor nieuwe boeken in het Nederlands en Fries. Het doel van deze prijsstelling is om de verspreiding van boeken en literatuur te bevorderen, en de diversiteit en kwaliteit van het boekenaanbod te garanderen. In essentie zorgt het ervoor dat nieuwe boeken, ongeacht waar je ze koopt, dezelfde prijs hebben.

Werking van de vaste boekenprijs

Voor boeken die vallen onder de vaste boekenprijs-regeling, geldt dat de uitgever de prijs vaststelt. Boekwinkels, zowel fysiek als online, zijn dan verplicht om dit boek tegen deze vaste prijs te verkopen. Zij kunnen niet zelf de prijs bepalen en ook niet concurreren op prijs met andere winkels. Zo wordt de concurrentie op andere aspecten zoals service, kennis en assortiment gestimuleerd.

Toepassing vaste boekenprijs

De vaste boekenprijs is geen wereldwijd fenomeen, maar wordt in verschillende landen toegepast, waaronder Nederland en België. De uitvoering kan per land verschillen, maar het basisprincipe blijft gelijk. Het is een krachtig hulpmiddel om de boekenmarkt en het culturele landschap te ondersteunen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!