Targeting

"Targeting in marketing is het proces van het identificeren van specifieke doelgroepen die potentieel interesse hebben in een bepaald bedrijf of product."

Betekenis: Targeting

Targeting in marketing verwijst naar het proces van het identificeren van specifieke groepen of segmenten van de bevolking die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in een bedrijf of product. Het wordt vaak gebruikt in reclamecampagnes om ervoor te zorgen dat de juiste boodschap de juiste mensen bereikt. Door dit te doen, kunnen bedrijven hun boodschap effectiever overbrengen en hun marketingbudget beter besteden.

Soorten Targeting

Er zijn verschillende soorten targeting die bedrijven kunnen gebruiken. Dit omvat demografische targeting, waarbij klanten worden geselecteerd op basis van factoren zoals leeftijd, geslacht, inkomen en opleiding. Geografische targeting wordt gebruikt om klanten te bereiken in bepaalde locaties, en psychografische targeting richt zich op mensen met specifieke levensstijlen, attitudes of gedragingen. Gedragsgerichte targeting kan ook worden gebruikt om klanten te bereiken op basis van hun eerdere aankoopgedrag of online activiteiten.

Belang van Targeting

Het juiste gebruik van targeting kan zeer voordelig zijn voor bedrijven. Het kan hen helpen grotere marktaandelen te verwerven, klantenbinding te vergroten en het rendement op investering te maximaliseren. Het stelt bedrijven ook in staat om meer gepersonaliseerde en relevante boodschappen aan klanten te sturen, wat hun tevredenheid en loyaliteit kan verbeteren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!