Lifetimevalue

Lifetimevalue (LTV) is een marketingterm die de potentiele netto opbrengst van een langdurige klantrelatie aanduidt. Het helpt bedrijven bij beslissingen over budget, strategie en productontwikkeling.

Betekenis: lifetimevalue

Lifetime Value, vaak afgekort tot LTV, is een belangrijke marketingterm die de voorspelde netto opbrengst benadrukt die direct gerelateerd is aan de gehele toekomstige relatie met een klant. LTV is essentieel voor klantrelatiemanagement omdat het bedrijven helpt inzicht te krijgen in de winstgevendheid van hun klanten op lange termijn.

Het belang van lifetimevalue

Het begrijpen van de Lifetime Value van een klant kan bedrijven helpen bij het bepalen van het budget dat ze kunnen uitgeven aan klantenwerving en -behoud. Het kan ook nuttig zijn bij het maken van beslissingen over productontwikkeling, prijsstelling, verkoop en andere belangrijke strategische beslissingen. Een hoge LTV geeft bijvoorbeeld aan dat een klant waarschijnlijk winstgevend zal zijn op lange termijn en dat het bedrijf er mogelijk meer resources in wil investeren.

Hoe bereken je de lifetimevalue?

De berekening van LTV kan variëren afhankelijk van het bedrijfsmodel en de industrie. Over het algemeen wordt LTV berekend door de gemiddelde aankoopwaarde te vermenigvuldigen met de gemiddelde aankoopfrequentie en de gemiddelde klantlevensduur. Het is belangrijk om te onthouden dat LTV een voorspelling is en geen exact cijfer.

LTV en andere marketingconcepten

Lifetime Value staat niet op zichzelf. Het hangt nauw samen met tal van andere marketingconcepten zoals en ROI. Door deze concepten te begrijpen en toe te passen, kunnen bedrijven beter inschatten hoeveel ze bereid zijn te investeren in de relatie met hun klanten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!