Cashback

Cashback is een marketingstrategie waarbij klanten na aankoop van een product of dienst een deel van het aankoopbedrag terugkrijgen, wat de verkoop stimuleert.

Betekenis: cashback

Cashback is een marketingtechniek die bedrijven gebruiken om klanten te verleiden een product of dienst aan te schaffen. Hoe werkt het? Simpel. Als klant krijg je een deel van je aankoopbedrag terug na aanschaf van een product of dienst. Dit kan een vaste euro bedrag zijn, of een percentage van je aanschaf.

Waarom is cashback populair?

Het antwoord is nogal voor de hand liggend: wie wil er nou niet geld terug na een aankoop? Cashback biedt klanten een onmiddellijke kortingsgevoel, waardoor het een zeer effectieve strategie is om de verkoop te stimuleren.

Verschillende vormen van cashback

Er zijn verschillende vormen van cashback. Zo hebben sommige bedrijven een cashback-programma waarbij klanten punten sparen bij elke aankoop. Deze punten kunnen later ingewisseld worden voor korting op toekomstige aankopen. Andere bedrijven bieden directe cashback aan, waarbij klanten na aankoop een deel van het betaalde bedrag terug krijgen. Soms is dit in de vorm van een tegoed dat besteed kan worden in de winkel, maar er zijn ook bedrijven die het bedrag direct terugstorten op de rekening van de klant.

Voordelen voor bedrijven

Voor bedrijven heeft cashback als voordeel dat het klanten kan overtuigen om een aankoop te doen. Het zorgt ervoor dat producten of diensten aantrekkelijker worden en dat klanten mogelijk meer gaan besteden. Daarnaast stimuleert het herhaalaankopen, omdat het de klant beloont voor hun loyaliteit.

Conclusie

Of je nu spaarpunten krijgt of geld terug na aankoop, cashback is een manier voor bedrijven om klanten aan te trekken en te behouden, terwijl klanten geld besparen. Het is een win-win situatie voor beide partijen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!