Frequencycap

Een frequencycap in digitale marketing stelt een maximum aan hoe vaak een specifieke advertentie aan een enkele gebruiker getoond wordt, om advertentiemoeheid te voorkomen.

Betekenis: frequencycap

In de wereld van digitale marketing betekent frequencycap de maximale limiet van hoe vaak een specifieke advertentie aan een enkele gebruiker wordt getoond binnen een bepaalde tijdspanne. Deze term wordt vaak gebruikt in online advertising waar marketeers de frequentie van hun advertenties beheren om advertentiemoeheid te voorkomen en de algehele gebruikerservaring te verbeteren.

Hoe werkt Frequency-Cap?

Het instellen van een frequencycap betekent dat je bepaalt hoe vaak een individuele gebruiker je advertentie binnen een bepaalde periode ziet. Zo kan bijvoorbeeld een frequencycap van 5 in een periode van 24 uur betekenen dat elke unieke gebruiker die specifieke advertentie maximaal 5 keer in 24 uur zal bekijken. Dit helpt om te zorgen dat je advertenties niet teveel opdringerig of storend zijn voor de gebruiker.

Voordelen van Frequency-Cap

Het gebruik van frequencycap in je digitale marketingstrategie kan meerdere voordelen bieden. Het kan bijdragen aan het verlagen van advertentiemoeheid, het verhogen van de algehele gebruikerservaring, en zelfs het verbeteren van de ROI van je advertenties door verspilling van impressies te verminderen. Bovendien voorkomt het dat gebruikers hun interesse in je bericht verliezen door overexposure.

Conclusie

Frequency-cap is dus een cruciale term in het digitale marketinglandschap. Het stelt marketeers in staat om beter te beheren hoe vaak hun advertenties worden bekeken, wat kan leiden tot betere gebruikerservaringen en verbeterde advertentieprestaties.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!