Garantie

Garantie is de belofte van een fabrikant of verkoper dat een product of dienst zal functioneren zoals beloofd, met eventuele herstelmaatregelen als dit niet het geval is. Het is belangrijk in marketing om klantvertrouwen op te bouwen.

Betekenis: Garantie

In de marketingwereld verwijst de term 'garantie' naar de belofte van een fabrikant of verkoper aan de klant dat het product of de dienst die zij verkopen, zal functioneren zoals geadverteerd en beloofd. Als het product of de dienst niet aan de gestelde verwachtingen voldoet, zal de fabrikant of verkoper maatregelen nemen om het probleem te verhelpen, vaak in de vorm van een productreparatie, vervanging of terugbetaling.

Belang van Garantie

Een garantie speelt een essentiële rol in de marketing omdat het de potentiële klant meer vertrouwen geeft in de aankoop van een product of dienst. Het toont aan dat de verkoper er vertrouwen in heeft dat het product presteert zoals beloofd en dat ze bereid zijn hun woorden met acties te ondersteunen. Dit kan ook helpen om het bedrijf te onderscheiden van concurrenten die geen of minder uitgebreide garanties aanbieden.

Soorten Garanties

Er zijn verschillende soorten garanties, waaronder fabrieksgaranties, uitgebreide garanties en beperkte garanties.

  • Fabrieksgarantie: Dit is de algemene garantie die door de fabrikant van het product wordt gegeven. Het garandeert dat het product geen vakmanschapsfouten of materiaaldefecten heeft.
  • Uitgebreide garantie: Dit is een additionele garantie die bovenop de standaard fabrieksgarantie komt. Meestal tegen extra kosten.
  • Beperkte garantie: Dit type garantie dekt slechts een deel van het product of de dienst, zoals specifieke onderdelen of bepaalde soorten defecten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!