Gebruiksartikel

Betekenis: Gebruiksartikel - Goederen die consumenten regelmatig kopen voor dagelijks gebruik, zoals kleding, voedsel en persoonlijke verzorgingsproducten. Belangrijk voor marketeers.

Betekenis: Gebruiksartikel

Elke marketeer moet de term gebruiksartikel kennen. Het is een essentieel begrip in de wereld van marketing dat verwijst naar goederen of producten die door consumenten worden aangeschaft voor dagelijks gebruik. Denk aan items zoals kleding, voedsel of persoonlijke verzorgingsproducten. Deze items worden vaak en op regelmatige basis geconsumeerd en vervangen, daarom is het voor marketeers belangrijk om te begrijpen hoe en waarom consumenten ze kiezen.

Belang van Gebruiksartikelen in Marketing

Gebruiksartikelen hebben een directe impact op het koopgedrag van consumenten en spelen daarom een belangrijke rol in marketingstrategieën. Marketeers werken aan de promotie van deze artikelen door de aandacht te vestigen op hun kwaliteiten en voordelen, om zo de verkoop te stimuleren.

Dit verschilt van de marketingstrategie voor duurzame goederen, producten die minder vaak worden gekocht omdat ze over een langere periode worden gebruikt. Het promoten van een gebruiksartikel draait vaak om het creëren van een behoefte bij de consument en het stimuleren van regelmatig/herhaaldelijk aankoopgedrag.

Soorten Gebruiksartikelen

Er zijn drie hoofdcategorieën van gebruiksartikelen: niet-duurzame goederen, duurzame goederen en services. Niet-duurzame goederen zijn items die meteen geconsumeerd worden of een korte levensduur hebben, zoals voedsel of cosmetica. Duurzame goederen zijn producten die meerdere jaren meegaan, zoals apparaten of meubels. Services zijn immateriële producten zoals haarstyling of autoreparatie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!