Rankbrain

RankBrain is een machine learning-algoritme dat Google gebruikt voor het interpreteren en rangschikken van zoekresultaten, met een grote invloed op SEO.

Betekenis: RankBrain

RankBrain is een geavanceerd machine learning-algoritme dat Google gebruikt om de zoekresultaten te interpreteren en te rangschikken. Het is een cruciaal onderdeel van het zoekalgoritme van Google en een hot topic in de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Hoe werkt RankBrain?

RankBrain maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de betekenis van zoekopdrachten te begrijpen, zelfs als de opdracht woorden of zinnen bevat die het nog nooit eerder heeft gezien. Het kan nieuwe patronen in de gegevens herkennen en anticiperen op toekomstige zoekopdrachten, om zo nauwkeurigere en relevante resultaten te leveren voor gebruikers van Google.

Het belang van RankBrain voor SEO

Als SEO-professional moet je rekening houden met RankBrain. Het belang van dit algoritme ligt in het feit dat het de kwaliteit van de content op je website diepgaand analyseert. Met andere woorden, het loont om content te creëren die aansluit bij de intentie van de zoeker en een positieve gebruikerservaring biedt. Dit draagt bij aan een hogere ranking in de zoekmachineresultaten van Google.

Optimaliseren voor RankBrain

Er zijn geen specifieke tactieken om je website te optimaliseren voor RankBrain, maar er zijn wel enkele best practices die je kan volgen. Een daarvan is het creëren van relevante, kwalitatieve content die waarde biedt voor je gebruikers. Een andere is het verbeteren van de technische aspecten van je website, zoals laadsnelheid, mobielvriendelijkheid en gebruikerservaring.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!