Content delivery network

Een content delivery network (CDN) is een wereldwijd netwerk van servers die samenwerken om een snelle levering van internetcontent te bieden, ongeacht waar de gebruiker zich bevindt.

Betekenis: Content Delivery Network

Een Content Delivery Network (CDN) is een geografisch gedistribueerd netwerk van servers die samenwerken om snelle levering van internetcontent te bieden. Het biedt snelle overdrachtssnelheden voor websites, videos, afbeeldingen en andere types content die via het web worden aangeboden, ongeacht waar de gebruiker zich bevindt.

Hoe werkt een Content Delivery Network?

Een CDN werkt door een kopie van de pagina's van een site, inclusief images en stylesheets, op te slaan op verschillende servers in verschillende geografische locaties. Wanneer een gebruiker toegang tot de site vraagt, wordt die kopie van de pagina geleverd door de server die geografisch het dichtste bij die gebruiker ligt. Dit verkort de tijd die nodig is om de data te transporteren, wat leidt tot snellere laadtijden voor de site.

Belang van Content Delivery Network in Marketing

Een CDN speelt een cruciale rol in Search Engine Optimization (SEO). Door de laadtijden te verbeteren, kan een CDN helpen om de gebruikerservaring te verbeteren, wat een positieve invloed kan hebben op de ranking van een website in de zoekresultaten. Bovendien zorgt een CDN ervoor dat websites ook tijdens piekuren soepel blijven draaien, wat helpt om bezoekers op de site te houden.

Voorbeelden van Content Delivery Networks

Er zijn veel providers van CDNs op de markt, waaronder Akamai, Fastly en Cloudflare. Deze providers hebben servers over de hele wereld om snel en efficiënt content te kunnen leveren aan hun klanten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!