Fixedfee

Het fixedfee model in marketing is een overeenkomst waarbij de prijs voor een dienst of product vastligt, ongeacht de hoeveelheid gebruikte resources of werk.

Betekenis: fixedfee

In de marketingwereld verwijst de term fixedfee naar een overeenkomst waarbij de prijs voor een dienst of product vaststaat, ongeacht het werkelijke gebruik of de hoeveelheid werk die nodig is om de dienst te leveren of het product te maken. Dit model biedt een heleboel voordelen voor zowel klanten als dienstverleners, met stabiliteit en voorspelbaarheid als de bekendste voordelen.

Voordelen van een fixedfee model

Een project op basis van een fixedfee model kan interessant zijn voor klanten, omdat zij vooraf weten wat de kosten zullen zijn. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun budget effectief te beheren. Aan de andere kant geeft het dienstverleners de vrijheid om aan een project te werken zonder zich constant zorgen te maken over de uren die ze besteden.

Verband met andere marketingtermen

Het fixedfee model wordt vaak in contrast gesteld met het uurloon model. In een fixedfee overeenkomst wordt een vaste prijs overeengekomen voor het gehele project, terwijl in een uurloon model de klant betaalt op basis van het aantal uren dat de dienstverlener aan het project werkt.

Risico's van een fixedfee model

Hoewel het fixedfee model vele voordelen heeft, zijn er ook enkele risico's verbonden. Als het project langer duurt dan verwacht, kan de dienstverlener verlies lijden. Bovendien kan het lastig zijn om de prijs in te schatten als de scope van het project niet duidelijk is gedefinieerd. Daarom is het essentieel om duidelijke afspraken te maken en de projectdoelen goed te definiëren voorafgaand aan de start van het project.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!