Kruimelpad

Een kruimelpad is een navigatiehulp op websites die bezoekers hun locatie toont en makkelijke navigatie biedt.

Betekenis: kruimelpad

Het kruimelpad, ook wel 'breadcrumb' genoemd, is een secundaire navigatiehulp op websites die helpt om gebruikers een duidelijk overzicht te geven van hun locatie binnen de structuur van de site. Het is als een spoor van digitale broodkruimels die de weg terug wijzen naar de startpagina of voorgaande secties. Deze functie verbetert niet alleen de gebruikerservaring door eenvoudige navigatie en oriëntatie, maar ondersteunt ook zoekmachines bij het beter begrijpen van de websitehiërarchie, wat gunstig kan zijn voor de SEO-prestaties.

Voordelen van een kruimelpad

Gebruik van een kruimelpad heeft diverse voordelen. Het maakt de website niet alleen gebruiksvriendelijker doordat bezoekers altijd weten waar ze zich bevinden en makkelijk terug kunnen naar eerdere pagina's, maar het kan ook de tijd die bezoekers op de site doorbrengen verlengen. Bovendien kan het integreren van een goed ontworpen kruimelpad bijdragen aan een betere site-indeling, wat indirect de positie in zoekmachine-resultaten kan verbeteren.

Implementatie in webdesign

Bij het ontwerpen van een kruimelpad is het van belang dat deze consistent en logisch is opgebouwd. De hyperlinks moeten duidelijk en direct verwijzen naar de corresponderende secties of pagina's. Vaak wordt het kruimelpad bovenaan de pagina geplaatst, onder de hoofdnavigatie, om maximale zichtbaarheid en toegankelijkheid voor de gebruiker te garanderen. Het toevoegen van een kruimelpad is een slimme en simpele manier om de navigatie binnen een website te verfijnen en de algehele ervaring voor je bezoekers te verbeteren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!