Organogram

Een organogram is een visuele illustratie van de hiërarchie binnen een bedrijf, waarin de structuur, rollen en relaties tussen diverse posities worden weergegeven.

Betekenis: Organogram

Een organogram is een visuele weergave van de interne structuur van een bedrijf. Het laat de hiërarchie zien, wie wat doet en hoe de individuele rollen zich tot elkaar verhouden. Het is een uitstekend hulpmiddel voor zowel intern als extern gebruik om te begrijpen hoe een bedrijf is georganiseerd.

Waarom is een organogram belangrijk?

Organogrammen hebben meerdere functies. Ze kunnen helpen bij het plannen van personeelswijzigingen, visualiseren hoe verantwoordelijkheden zijn verdeeld en begrijpen hoe informatie stroomt binnen een organisatie. Ook kan het waardevol zijn voor nieuwe medewerkers om te begrijpen hoe het bedrijf werkt.

Hoe maak je een organogram?

Er is geen vaste regel voor hoe een organogram eruit moet zien, zolang het maar duidelijk de hiërarchische structuur van het bedrijf weergeeft. Gewoonlijk staan de hoogste posities aan de top van het diagram en gaan de lagere niveaus naar beneden. Elke doos in het diagram symboliseert een rol en lijnen tussen de dozen laten de relaties tussen de rollen zien.

Bij het ontwerp van een organogram moet er ook rekening worden gehouden met de bedrijfscultuur. Heeft een organisatie bijvoorbeeld een bedrijfscultuur die meer hiërarchisch of egalitair is? Dit kan invloed hebben op de vorm en het ontwerp van het organogram.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!