Deepfake

Deepfake is het gebruik van AI om overtuigende maar valse audio en video's te maken.

Betekenis: deepfake

De wereld van marketing is constant in beweging, en met de opkomst van geavanceerde technologieën ontstaan er nieuwe methoden om te verbazen en te verbijsteren. Een term die recent veel stof doet opwaaien is deepfake. Deze verwijst naar een techniek waarbij kunstmatige intelligentie en machine learning worden gebruikt om video- en audio-opnames te creëren waarin mensen dingen lijken te zeggen en te doen die nooit echt hebben plaatsgevonden. Het is een verbazingwekkend staaltje van digitale alchemie dat de grenzen van echt en vals doet vervagen.

Impact op marketing

In de marketingwereld biedt deepfake zowel kansen als uitdagingen. Aan de ene kant kunnen merken met deze technologie indrukwekkende campagnes creëren die de toeschouwer meenemen op een reis door het 'onmogelijke'. Denk aan een overleden beroemdheid die terugkomt om een product aan te prijzen of aan een influencer die in tientallen talen perfect een boodschap overbrengt. Aan de andere kant roept het ethische vragen op en bestaat het risico van misleiding en reputatieschade als een deepfake viral gaat en door de mand valt als nepnieuws.

Verantwoord gebruik

Hoe fascinerend de technologie ook is, het is belangrijk dat marketeers de kracht van deepfake verantwoord inzetten. Transparantie en authenticiteit blijven de pilaren van vertrouwen tussen een merk en zijn publiek. Bij het toepassen van deepfake in marketinginspanningen moet er dus altijd zorgvuldig worden overwogen hoe het gebruikt wordt om positieve ervaringen te creëren die niet misleiden, maar juist verrijken en entertainen. In een tijd waarin we onze ogen soms niet meer kunnen geloven, is de waarheid in marketing waardevoller dan ooit.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!