Cutdown

In marketing, verwijst "cutdown" naar het verminderen van de duur van een advertentie of campagne, meestal om aan tijdslimieten te voldoen of de advertentiekosten te verlagen.

Betekenis: Cutdown

In marketingstrategieën verwijst de term "cutdown" naar het proces van het verminderen van de lengte of duur van een marketingadvertentie of campagne. Dit wordt meestal gedaan om aan de tijdbeperkingen van mediaplatforms te voldoen of om de kosten van het adverteren te verminderen. Een "cutdown" kan bijvoorbeeld zijn dat een drie minuten durende infomercial wordt teruggebracht tot een tv-spot van 30 seconden.

Waarom is een Cutdown belangrijk?

Marketingprofessionals maken gebruik van cutdowns om de essentie van hun boodschap over te brengen binnen de gegeven tijdslimieten. Een goed uitgevoerde cutdown houdt de kernboodschap en de belangrijkste visuele elementen intact, terwijl overbodige informatie wordt geëlimineerd. Dit zorgt voor effectieve en kosten-efficiënte advertenties. Bovendien kan een goed gemaakte cutdown helpen om de aandacht van kijkers te trekken en vast te houden, wat essentieel is in een tijd waarin consumenten worden overspoeld met advertentiecontent.

Koppeling met andere Marketingtermen

De term "cutdown" is nauw verbonden met andere marketingconcepten zoals media mix. Net zoals met een cutdown, houdt adaptation in dat een marketingbericht wordt aangepast aan verschillende omstandigheden, terwijl een media mix verwijst naar de verschillende soorten media die worden gebruikt in een reclamecampagne. Door deze concepten samen met cutdown toe te passen, kunnen marketeers effectieve en aangepaste advertenties creëren die de klant effectief bereiken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!