Geofencing

Geofencing is het instellen van digitale grenzen voor locatiegebaseerde acties met apparaten.

Betekenis: geofencing

Stel je voor dat je een onzichtbaar digitaal hek plaatst rondom een specifieke locatie op de kaart, dat is geofencing in een notendop. Deze slimme technologie maakt het mogelijk om automatisch een actie uit te voeren op smartphones of andere apparaten zodra ze een vooraf gedefinieerd geografisch gebied binnenkomen of verlaten. Het kan door bedrijven worden ingezet om gepersonaliseerde marketingberichten te sturen naar potentiële klanten die in de buurt zijn, of om bijvoorbeeld speciale aanbiedingen te pushen zodra iemand een winkel nadert.

Hoe werkt geofencing?

Geofencing maakt gebruik van GPS- of RFID-technologie om een virtuele grens te creëren. Zodra een mobiel apparaat deze grens kruist, kan een applicatie of softwareplatform triggers ontvangen die leiden tot het verzenden van sms'jes, e-mailwaarschuwingen of app-notificaties. Het is een krachtige tool voor bedrijven om klantgedrag te analyseren, de veiligheid te verbeteren, of de interactie met klanten te verrijken in de fysieke wereld.

Voordelen van geofencing voor marketing

Een geofence kan een krachtig wapen in je marketingarsenaal zijn. Het stelt je in staat om zeer gerichte advertenties te leveren op het moment dat het ertoe doet, namelijk als iemand letterlijk op de stoep staat. Dit kan de kans op conversie aanzienlijk verhogen. Daarnaast is het een uitstekende manier om klantinzichten te verzamelen en je marketingstrategieën te verfijnen op basis van locatiegebaseerd klantgedrag.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!