Eigenmerk

Een eigenmerk betreft producten die exclusief eigendom zijn van een winkel of keten, ontworpen om te concurreren met andere merken en vaak geprijsd op een lager niveau.

Betekenis: eigenmerk

Een eigenmerk, ook wel private label genoemd, verwijst naar een merk dat is eigendom van een winkel of een keten van winkels. Deze producten worden uitsluitend door dat bedrijf verkocht en zijn ontworpen om te concurreren met merken van andere fabrikanten. Eigenmerk producten kunnen uiteenlopen van voedsel en dranken tot kleding en elektronica. Ze zijn meestal geprijsd tegen een lager prijsniveau in vergelijking met merkproducten van andere fabrikanten, wat hen aantrekkelijk maakt voor prijsbewuste consumenten.

Voordelen van eigenmerk

Er zijn verschillende voordelen die eigenmerk producten bieden zowel voor de retailer als voor de consument. Voor de retailer, bieden deze producten hogere winstmarges en meer controle over productie, marketing, distributie en prijzen. Voor de consument, bieden eigenmerk producten meestal een lagere prijs zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Bovendien kunnen ze bijdragen aan de klantentrouw doordat consumenten terugkomen om hun favoriete eigenmerk producten te kopen.

Het belang van eigenmerk in marketing

In termen van marketing, stelt een eigenmerk een retailer in staat om een onderscheidende identiteit in de markt te creëren en zich te differentiëren van concurrenten. Een goed ontwikkeld en beheerd eigenmerk kan de perceptie van de retailer bij de consumenten positief beïnvloeden en zo een concurrentievoordeel bieden. Daarnaast biedt eigenmerk de mogelijkheid voor positionering en branding die aansluit bij de doelgroep en het imago van de retailer.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!