Extranet

Een extranet is een internet-gebaseerd platform dat bedrijven gebruiken om veilig te communiceren en informatie te delen met externe belanghebbenden zoals klanten en partners.

Betekenis: Extranet

Een internet-gebaseerd platform dat tussen een intranet en het openbare internet in ligt, wordt een extranet genoemd. Bedrijven gebruiken dit om veilig te communiceren en informatie te delen met externe belanghebbenden, zoals klanten, leveranciers, of partners, zonder toegang te geven tot hun interne intranet.

Waarom is een extranet belangrijk in marketing?

Extranetten kunnen een cruciale rol spelen in marketingcommunicatie en klantrelatiebeheer. Ze kunnen worden gebruikt om productinformatie, prijzen, en marketingmateriaal te delen met klanten en leveranciers. Zo kan een marketingteam gebruik maken van een extranet om real-time productinformatie te verstrekken, klantspecifieke marketing campagnes te lanceren of zelfs klantfeedback te ontvangen.

Voordelen van een extranet

  • Vermindert communicatiekosten: Met een extranet kunnen bedrijven gemakkelijk en efficiënt communiceren met externe belanghebbenden zonder de noodzaak van fysieke documenten of face-to-face vergaderingen.
  • Snelle en efficiënte informatie-uitwisseling: Product updates, voorraadniveaus, prijzen en ander marketingmateriaal kan direct worden geüpdatet op het extranet, waardoor realtime informatie tussen bedrijven en hun klanten wordt vergemakkelijkt.
  • Leveranciers- en klantrelaties verbeteren: Door middel van een extranet kunnen bedrijven hun samenwerking en interactie met leveranciers en klanten verbeteren, wat uiteindelijk tot een betere klantenservice en hogere klanttevredenheid leidt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!