Local-seo

Local-SEO verbetert je online vindbaarheid in lokale zoekresultaten, ideaal voor bedrijven die regionaal publiek willen trekken.

Betekenis: local-seo

Local-SEO staat voor lokale zoekmachineoptimalisatie en is een machtige marketingstrategie voor bedrijven die een geografisch specifiek publiek willen aantrekken. Of je nu een bakkerij runt of een tandartspraktijk beheert, local-SEO helpt jouw onderneming te schitteren in lokale zoekresultaten. Het draait bij local-SEO om het optimaliseren van je online aanwezigheid zodat mensen in jouw regio je gemakkelijk kunnen vinden als ze zoeken naar de producten of diensten die jij aanbiedt. Dit omvat het nauwkeurig instellen van je Google Mijn Bedrijf-pagina, het verzamelen van lokale backlinks en het zorgen voor consistente NAW-gegevens (naam, adres, werk) over het hele web. Met een snufje lokale zoektermen in je websitecontent, ben je al snel de lokale held in de zoekmachine!

Hoe kun je local-SEO gebruiken?

Begin met je website klaar te stomen voor de lokale markt. Zorg ervoor dat je adresgegevens overal op je site correct en consistent zijn en verweef lokale zoekwoorden in je tekst, zoals de stad of buurt waar je bedrijf zich bevindt. Laat je claim gelden door je bedrijf aan te melden bij Google Mijn Bedrijf, zodat je een rechtmatige plek krijgt op de lokale landkaart van Google. Verzamel reviews van blije klanten om je zichtbaarheid en betrouwbaarheid te vergroten. Vergeet ook niet de kracht van lokale media en evenementen; een lokale backlink hier en daar kan wonderen doen voor je positie in de lokale zoekresultaten. Stap voor stap zet je jouw onderneming op de lokale online kaart!

Voordelen van local-SEO

Met local-SEO krijgt jouw bedrijf meer voet aan de grond in jouw omgeving. Dit betekent meer relevante bezoekers, meer voetgangers in de winkel en uiteindelijk meer verkoop. Je wordt eenvoudiger gevonden door mensen die actief op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt. En weet je wat het mooie is? Deze bezoekers zijn vaak klaar om te kopen omdat ze gericht zoeken. Daarbij bouw je met local-SEO aan een sterkere lokale gemeenschap rondom je merk. Kortom, een win-win situatie voor zowel je online als offline successen!

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!