Marginale kosten

Marginale kosten zijn extra kosten voor het produceren van één meer eenheid product, essentieel voor productie- en prijsstrategie.

Betekenis: marginale kosten

Stel je eens voor, elk extra product dat je maakt heeft kosten: materiaal, energie, misschien zelfs een beetje meer arbeid. Die extra kosten om nóg één eenheid te produceren? Dat noemen we de marginale kosten. Het is een cruciaal concept voor bedrijven, omdat het helpt uit te vogelen hoeveel het kost om je productie op te voeren. Als de marginale kosten lager zijn dan de prijs waarvoor je verkoopt, dan is iedere extra eenheid pure winst op je bankrekening!

Bij het plannen van productie en prijzen is het weten van de marginale kosten dus essentieel. Het gaat er niet alleen om wat het kost om iets te maken, maar ook om wat het kost om méér te maken. Het is als een zakelijke weegschaal, die je helpt balanceren tussen meer maken en de kosten die daarmee gepaard gaan. Slimme ondernemers en marketeers hebben hun oog dus altijd gericht op die marginale kosten, om er zeker van te zijn dat uitbreiding van hun productielijn synoniem staat aan uitbreiding van hun winsten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!