Aspectratio

Aspectratio verwijst naar de verhouding tussen de breedte en hoogte van een afbeelding, video of scherm. Cruciaal voor visuele marketingstrategieën.

aspectratio is een veelgebruikte term binnen Marketing, vooral als het gaat om visuele content en digitale media. Maar wat betekent het precies? Dat gaan we hieronder verder toelichten.

Betekenis: aspectratio

aspectratio verwijst naar de verhouding tussen de breedte en de hoogte van een afbeelding, video of scherm. Het wordt vaak uitgedrukt als twee getallen gescheiden door een dubbele punt, zoals 16:9. Het eerste getal vertegenwoordigt de breedte en het tweede de hoogte. Bij een aspectratio van 16:9 is de breedte bijvoorbeeld 16 delen en de hoogte 9 delen.

aspectratio speelt een belangrijke rol in hoe de content eruitziet voor de doelgroep. Een verkeerde aspectratio kan bijvoorbeeld leiden tot vervorming of verlies van delen van de afbeelding of video. Het kiezen van de juiste aspectratio is cruciaal voor het succes van visuele marketingstrategieën.

Voorbeelden van aspectratio in Marketing

aspectratio wordt dus vaak gebruikt bij het ontwerpen van visuele content. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe het wordt toegepast in de marketingwereld.

  1. Bepalen van de grootte en vorm van advertenties: Marketeers gebruiken aspectratio om te bepalen hoe een advertentie eruit zal zien op verschillende platforms en apparaten. Een gemeenschappelijk gebruik is het vergelijken van hetzelfde beeldmateriaal op een desktopscherm en op een mobiel scherm.
  2. Ontwerpen van brochures en catalogi: Bij het ontwerpen van fysieke marketingitems zoals brochures en catalogi is het aspectratio belangrijk om ervoor te zorgen dat de afbeeldingen en lay-out er goed uitzien.

Gerelateerde marketingtermen

Er zijn enkele gerelateerde marketingtermen die je zou kunnen tegenkomen in relatie tot aspectratio:

  • Visuele Marketing: aspectratio is een belangrijk onderdeel van visuele marketing, waarbij visuele elementen worden gebruikt om een ​​boodschap over te brengen.

Al met al is aspectratio een essentiële term voor marketeers om te begrijpen en correct toe te passen in hun visuele marketingstrategieën.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!