Feature

De term feature duidt op specifieke eigenschappen van een product of dienst die het uniek maken.

Betekenis: feature

In de betoverende wereld van marketing staat een feature voor de specifieke eigenschappen of kenmerken van een product of dienst. Het zijn de bouwstenen waarmee een artikel zich onderscheidt van zijn concurrenten en die de aandacht trekken van potentiële kopers. Denk aan een waterdichte smartphone, de turbofunctie op een stofzuiger, of de 24-uur klantenservice van een online winkel. Het benoemen van features is als het opsommen van de ingrediënten die samen het recept vormen voor een onweerstaanbare aankoop.

Waarom features belangrijk zijn

Features vormen het hart van wat een product uniek maakt, maar ze vertellen slechts het halve verhaal. Ze zijn namelijk de basis van waaruit de voordelen en uiteindelijke meerwaarde voor de gebruiker worden gecommuniceerd. Verkopers en marketeers gebruiken features vaak in hun pitch om potentiële klanten te informeren over wat het product kan doen. Hierdoor kan de consument een weloverwogen beslissing maken door deze features te vergelijken met hun persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Het verschil tussen features en benefits

Er is een subtiel maar essentieel verschil tussen een feature en een benefit, hoewel ze hand in hand gaan. Een feature focust op de technische aspecten, terwijl een benefit de nadruk legt op de positieve uitkomst die de gebruiker ervaart. Kortom, een feature zegt "wat het is" en een benefit zegt "wat je eraan hebt". In effectieve marketingstrategieën vormen ze een dynamisch duo dat samen overtuigend de waarde van een product overbrengt.

Hoe je features in marketing gebruikt

Het slim inzetten van features in marketingcommunicatie is een kunst op zich. Het begint met het kennen van je product en je publiek door en door. Daarna is het zaak om de features zo te presenteren dat de potentiële klant zichzelf al met het product ziet en de impact ervan op zijn of haar leven visualiseert. Een lijst met features kan interessant zijn, maar het leven inblazen van die lijst door te tonen hoe deze features het dagelijks leven van je klanten verbeteren, daarin schuilt de ware magie van marketing.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!