Adaptive webdesign

Adaptive webdesign is een techniek waarbij een website zich aanpast aan het apparaat en schermgrootte van de gebruiker, voor een optimale gebruikerservaring.

Betekenis: adaptive webdesign

Adaptive-webdesign is een vorm van webdesign die ervoor zorgt dat een website op verschillende apparaten en schermgroottes optimaal functioneert. Het herkent het apparaat waarop een gebruiker de website bezoekt, bijvoorbeeld een smartphone, tablet, of desktopcomputer, en past de weergave van de website daarop aan. Dit houdt meer in dan alleen aanpassing op grootte; het kan ook het verschil betekenen tussen wel of geen video’s of interactieve elementen weergeven, afhankelijk van de capaciteiten van het apparaat.

Waarom is adaptive webdesign belangrijk?

In een tijd waarin mensen steeds vaker internetten op verschillende apparaten, draagt adaptive-webdesign bij aan een betere gebruikservaring. Het hebben van een website die er goed uitziet en functioneert op alle soorten apparaten is belangrijk voor het succes van een bedrijf, aangezien het de toegankelijkheid en klanttevredenheid verhoogt. Bovendien kan een adaptief design zorgen voor betere zoekmachineresultaten, omdat zoekmachines zoals Google voorkeur geven aan websites die mobielvriendelijk zijn.

Hoe werkt adaptive webdesign?

Adaptive-webdesign maakt gebruik van verschillende indelingen voor verschillende schermen. Hoewel hetzelfde ontwerp en dezelfde inhoud worden gebruikt, worden er verschillende CSS- en HTML-codes gebruikt om de website geschikt te maken voor verschillende schermgroottes en -types. Dit betekent dat er verschillende versies van dezelfde pagina gemaakt worden, en het apparaat kiest de versie die het meest geschikt is voor zijn grootte en capaciteiten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!