Longtail

Longtail verwijst naar niche marketingstrategieën en de specifieke, minder vaak voorkomende zoektermen die gebruikt worden om online naar informatie of producten te zoeken.

Betekenis: longtail

De term longtail wordt in de wereld van marketing gebruikt om het concept van niche marketingstrategieën te beschrijven. Het verwijst naar de lange, minder vaak voorkomende zoektermen die mensen gebruiken om online naar informatie of producten te zoeken. Hoewel deze specifieke zoekopdrachten minder zoekvolume hebben, kunnen ze een significante hoeveelheid verkeer genereren als ze gecombineerd worden.

Achtergrond en toepassing van longtail

Het idee van de longtail is gepopulariseerd door Chris Anderson's bestseller, "The Long Tail: Why the Future of Business Is Selling Less of More". Het principe is eenvoudig: in plaats van te proberen een groot publiek aan te spreken met een algemeen product of dienst, richt je je op een kleinere, specifieke doelgroep met bijzondere behoeften. Deze benadering kan extreem effectief zijn, omdat mensen die specifieke zoektermen gebruiken vaak duidelijke intenties hebben en dichterbij een aankoopbeslissing zijn.

Bedrijven maken gebruik van deze strategie om hun online aanwezigheid te maximaliseren en hun bereik te vergroten. Dit doen zij door het creëren van specifieke content die deze niche zoektermen target, of door advertenties te maken die afgestemd zijn op deze nauwkeurige zoekopdrachten.

Relatie met andere marketingtermen

longtail is nauw verbonden met andere marketingbegrippen, zoals niche marketing en Search Engine Optimisation (SEO). SEO is vooral van belang bij longtail marketing, omdat het je helpt te begrijpen welke specifieke zoektermen populair zijn bij je doelgroep, waardoor je deze specifieke aanvragen kunt targeten en beter kunt rangschikken op zoekmachines.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!