E-commerce

E-commerce, ook wel elektronische handel genoemd, verwijst naar de aankoop en verkoop van goederen of diensten via internet. Het is een belangrijk facet van de moderne handel.

Betekenis: e-commerce

E-commerce, ofwel elektronische handel, omvat de aankoop en verkoop van goederen of diensten via internet. Het is in feite het online voeren van commerciële transacties. Het omvat een breed scala aan zakelijke transacties, van consumentgerichte detailhandel tot zakelijke uitwisseling van goederen en diensten tussen bedrijven.

Waarom is e-commerce belangrijk?

E-commerce heeft de manier waarop mensen winkelen en zaken doen veranderd. Hiermee kunnen bedrijven hun producten en diensten op elk moment van de dag aan een wereldwijd publiek presenteren. Het heeft de detailhandel gedemocratiseerd, waardoor kleinere bedrijven en individuele verkopers toegang hebben tot een mondiale markt. E-commerce maakt ook gepersonaliseerde marketing mogelijk, omdat bedrijven realtime gegevens over hun klanten kunnen verzamelen en gebruiken.

Soorten e-commerce

E-commerce kan worden onderverdeeld in vier hoofdcategorieën op basis van de aard van de transactie: B2B (Business-to-Business), B2C (Business-to-Consumer), C2B (Consumer-to-Business) en C2C (Consumer-to-Consumer).

De toekomst van e-commerce

De toekomst van e-commerce ziet er rooskleurig uit. Nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en augmented reality beloven de e-commerce-ervaring verder te verbeteren. De digitale vooruitgang opent de deur naar nieuwe en opwindende mogelijkheden in e-commerce, zoals spraakgestuurd winkelen, chatbot-ondersteunde winkelervaringen en nog veel meer.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!