Scherper model

Het scherper model is een marketingstrategie voor prijsbepaling waarmee bedrijven hun producten op verschillende prijspunten positioneren om winst te genereren en de markt te verbreden.

Betekenis: scherper model

Het scherper model is een strategie in de marketing, vooral op het gebied van prijszetting, dat het mogelijk maakt voor merken of bedrijven om hun producten te positioneren op basis van verschillende prijspunten. Het idee is dat de verhoogde waargenomen waarde van bepaalde producten een premium prijs kan inhouden, waardoor het bedrijf meer winst genereert.

Hoe werkt het scherper model?

Het scherper model werkt volgens het principe van prijs-differentiatie. Stel je voor dat je een gadgetbedrijf runt. Met het scherper model, in plaats van één standaardprijs vast te stellen voor al je producten, zou je verschillende versies van hetzelfde product creëren - een basisversie, een middelste versie, en een premium versie - elk afzonderlijk geprijsd.

Voordeel van het scherper model

Het scherper model maakt het mogelijk voor bedrijven om een breder spectrum van de markt te targeten. Door verschillende prijspunten aan te bieden, raken ze in staat om zowel prijsbewuste klanten als klanten die bereid zijn meer te betalen voor premium functies, te bereiken. Hierdoor kan een bedrijf het marktpotentieel maximaliseren en de algehele winst verhogen.

Nadelen van het scherper model

Hoewel het scherper model veel voordelen biedt, zijn er ook nadelen. Een daarvan is het risico van kannibalisatie. Dit betekent dat de verkoop van een duurder product de verkoop van een goedkoper product kan kannibaliseren. Daarom is het cruciaal om een optimale balans in het prijsverschil te behouden om te voorkomen dat de ene versie van je product de andere versie 'eet'.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!