Year to date

Year to date (YTD) is een marketingterm om de prestatie of groei van een statistiek vanaf het begin van het huidige jaar tot nu te beschrijven. Het helpt bij het analyseren van trends en prestaties.

Betekenis: year to date

Year to date, vaak afgekort als YTD, is een veelvoorkomende marketingterm die gebruikt wordt om de prestatie of groei van een specifieke statistiek van het begin van het huidige jaar tot de huidige datum te omschrijven. Deze term helpt bedrijven en marketeers om inzicht te krijgen in trends, patronen en prestaties binnen hun campagnes of bedrijf door het jaar heen.

Het gebruik van year to date in marketing

In het veld van marketing, wordt year to date vaak gebruikt om de inkomsten, verkoopcijfers, websiteverkeer of social media prestaties te analyseren. In deze context wordt de term gebruikt om een vergelijking te maken met voorgaande jaren of om targets voor het huidige jaar te evalueren. Door het monitoren van deze cijfers, kan een marketeer proactief inzien of er strategische wijzigingen nodig zijn voor betere resultaten.

Voorbeeld van year to date

Stel je voor, een kledingbedrijf monitort zijn websiteverkeer jaarlijks. In april willen ze zien hoe het verkeer dit jaar presteert ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ze kijken naar de year to date-statistieken van januari tot april, zowel voor dit jaar als voor vorig jaar, om enige veranderingen of trends te identificeren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!