Jingle

Een jingle is een kort, pakkend deuntje dat bedrijven gebruiken als audio handtekening ter promotie van hun merknaam. Het is sterk verweven met branding en belangrijk in marketing.

Betekenis: Jingle

Een jingle is een kort, pakkend deuntje of liedje dat inzetbaar is door bedrijven als audio handtekening. De jingle, vaak bestaande uit muziek en gesproken tekst, houdt sterk verband met branding omdat het gebruikt wordt om een merknaam te promoten en in het geheugen van de luisteraars te graveren.

Het belang van een Jingle in marketing

Net als logo's en slogans, maken jingles deel uit van de merkidentiteit. Ze zijn speciaal ontworpen om een emotionele connectie met het publiek te verankeren. Bovendien, door een jingle regelmatig te herhalen, kunnen bedrijven het voor elkaar krijgen dat hun merknaam onbewust bij het publiek blijft plakken.

Jingles en reclame

Jingles zijn vooral populair in de wereld van de reclame, meer specifiek, radio- en tv-advertenties. Door een jingle aan het begin- en/of eind van een reclamespotje te plaatsen, slaagt een merk erin om een krachtige en blijvende indruk op het publiek te maken. Het gebruik van een jingle kan dus enorm bijdragen aan de zichtbaarheid van je merk en het onder de aandacht brengen van je product of dienst.

Conclusie

Al met al is een jingle een krachtig marketinginstrument. Het helpt bij het creëren van brand awareness en laat een blijvende indruk achter bij de doelgroep. Of je nu een nieuw product lanceert of de naamsbekendheid van je merk wilt vergroten, een jingle kan een nuttig onderdeel zijn van je marketingstrategie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!