Portrait

Een portrait is een beeld dat verticaal georiënteerd is, veel gebruikt in marketing voor het ontwerpen van advertenties en media. Het benadrukt lengte, is optimaal voor mobiele apparaten en verhoogt de klantbetrokkenheid.

Betekenis: Portrait

Portrait is een veelvoorkomende term in de marketingwereld die verwijst naar een beeld dat verticaal of liggend is georiënteerd. Het komt van het Franse woord 'portraire' wat 'om een beeld te vertegenwoordigen' betekent. In marketing wordt deze term meestal gebruikt bij het ontwerpen van advertenties, websites, posters en andere visuele media.

Een image in portrait-formaat legt de nadruk op lengte, wat het uitstekend geschikt maakt voor het weergeven van producten of diensten die op een lange verticale ruimte moeten worden weergegeven, zoals kleding, hoogbouw en zelfs verhalen op sociale media. Het zorgt ervoor dat de inhoud optimaal wordt benut op mobiele apparaten en zorgt voor een meer interactieve en boeiende ervaring voor de gebruiker.

Waarom portrait in marketing?

Portrait is van groot belang voor marketing omdat het helpt bij het creëren van boeiende visuele content die de aandacht van de kijker opeist. Het gebruik van portrait-formaat in sociale media marketing, bijvoorbeeld, kan helpen bij het verhogen van het engagement, het verhogen van merkherkenning en het genereren van meer verkoop.

Het gebruik van portrait in marketing is vooral effectief in een wereld waar mobiele gebruikers de meerderheid vormen. Het laat merken toe om hun inhoud af te stemmen op het gedrag van de consument en om naadloos boodschappen te leveren aan de juiste doelgroep op het juiste platform. Zo'n strategie kan merken onderscheiden in een overvolle markt en hun succes vergroten.

Bovendien biedt onze Visual Content pagina meer gedetailleerde informatie over hoe visuele inhoud in marketing wordt gebruikt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!