Aidamodel

Het aidamodel is een marketingstrategie acroniem voor 'Attention, Interest, Desire, and Action.' Het helpt begeleiden van klantinteresse naar aankoop.

Betekenis: aidamodel

Als je de prachtige wereld van marketing betreedt, kom je ongetwijfeld termen tegen die je niet bekend zijn. Laat ons je introduceren tot het AIDA-model, een zeer gebruikt model in de marketingwereld. AIDA is een acroniem dat staat voor 'Attention, Interest, Desire, and Action.'

Attention

Dit is de stap waarin marketeers de aandacht van potentiële klanten proberen te trekken. Dit wordt vaak gedaan via opvallende advertenties, pakkende koppen en boeiende visuals.

Interest

Zodra de aandacht van de klant is getrokken, is het doel om hun interesse te wekken. Dit kan gebeuren door hen meer te vertellen over de voordelen en functies van het product of de service.

Desire

Het is niet genoeg om slechts de interesse van de klant te wekken, marketeers willen dat door de opgewekte interesse de wens om het product of de dienst te bezitten wordt aangewakkerd. Dit is waar merkverhalen en testimonials binnenkomen.

Action

De laatste stap is actie. Dit is wanneer de klant de uiteindelijke stap neemt om het product of de dienst aan te schaffen. Dit is het uiteindelijke doel van het hele proces.

Het AIDA-model is een handig hulpmiddel voor marketeers om hun strategieën te plannen en uit te voeren. Het helpt hen om een duidelijk pad te volgen, van het trekken van de aandacht van de klant tot aan de uiteindelijke aankoop.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!