Awareness trial repeat

Awareness trial repeat is een fundamenteel marketingconcept dat verwijst naar de reis die een klant maakt, van aanvankelijk bewust worden van een product tot herhaaldelijk gebruik ervan.

Betekenis: Awareness trial repeat

Het proces van awareness trial repeat, ook wel ATR genoemd, is een fundamenteel concept in strategische marketing. Het verwijst naar de customer journey (de reis die een klant doorloopt) van aanvankelijk bewust gemaakt worden van een bepaald product of dienst (awareness), het proberen of uitproberen daarvan (trial), tot herhaaldelijk gebruik (repeat).

Hoe werkt Awareness trial repeat?

Het proces begint met het creëren van awareness. Dit omvat alle marketinginspanningen die worden gedaan om bij potentiele klanten het bewustzijn en de kennis te verhogen over een specifiek product, dienst of merk. Zodra de klant geïnformeerd en geïnteresseerd is, zal hij of zij het product of de dienst willen proberen. Het 'trial' gedeelte hiervan kan bijvoorbeeld een proefversie of eenmalige aankoop omvatten. Bij tevredenheid over de ervaring, wordt de klant aangemoedigd tot herhaaldelijk gebruik of aankoop, het 'repeat' aspect van de term.

Belang van Awareness trial repeat in Marketing

Elke fase in het ATR-proces heeft unieke marketingstrategieën nodig. In de awareness fase zijn bijvoorbeeld advertenties en promoties essentieel. Tijdens de trial fase kan een bedrijf speciale aanbiedingen of kortingen gebruiken om de drempel voor een eerste aankoop te verlagen. Ten slotte draait de repeat fase om customer relationship management, het verhogen van klanttevredenheid en loyaliteit om herhaalaankopen te stimuleren. Begrip van het awareness trial repeat model is dus cruciaal voor elke marketeer om succesvol klanten te verwerven en te behouden.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!