Server side tagging

Server side tagging verschuift data-verzameling van browser naar server voor meer privacy, snelheid en betrouwbare analytics.

Betekenis: server side tagging

Server side tagging is een geavanceerde techniek in de wereld van online marketing, die met een nieuwe draai kijkt naar hoe we data verzamelen en beheren op het web. In plaats van alles via browser-side scripts te doen, nemen we het zware heffen mee naar een meer afgeschermde omgeving: de server. Hierdoor krijgen we niet alleen een snellere en veiligere website voor bezoekers, maar ook een meer betrouwbare stroom van data voor marketeers.

Maar hoe werkt dit nou precies? Nou, normaal gesproken wanneer iemand een webpagina bezoekt, worden er allerlei scripts geladen die het gedrag van de bezoeker bijhouden. Denk aan analytics tools of advertentiepixels. Bij server side tagging verhuist dit proces naar de server. Dit betekent dat persoonlijke informatie en gebruikersdata niet rechtstreeks vanuit de browser verzonden wordt, maar via een server die je zelf beheert. Het resultaat is een verzameling van gegevens die minder kwetsbaar is voor blockers en meer respect heeft voor privacy.

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is een enorme stap vooruit voor transparantie en controle in de wereld van digitale marketing. Met server side tagging kunnen bedrijven de kwaliteit van hun data verbeteren, de laadtijden van hun website optimaliseren en de privacy van hun gebruikers beter waarborgen. Een win-win-winsituatie voor iedereen die betrokken is bij de digitale beleving!

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!