Buyout

Een 'Buyout' is een overname van alle eigendom in een bedrijf door een andere onderneming, investeerdersgroep of het bedrijfsbeheer.

Betekenis: Buyout

Een 'Buyout' is een marketingterm die verwijst naar de volledige overname van eigendom in een bedrijf of vennootschap. Dit kan gebeuren door een ander bedrijf, een groep investeerders of het management van het bedrijf zelf. Het hoofddoel van een buyout is meestal om het bedrijf winstgevender te maken, en mogelijk, voor te bereiden op een toekomstige verkoop of beursgang.

Types van Buyouts

Er zijn verschillende soorten buyouts, zoals Management Buyouts (MBO's), waarbij het managementteam van een bedrijf de controle over het bedrijf of een groot deel ervan overneemt van de huidige eigenaars. Je kan meer hierover lezen op onze pagina /marketingtermen/MBO.

Een andere soort buyout is de Leveraged Buyout (LBO), waarbij een bedrijf wordt overgenomen met overwegend geleend geld dat wordt terugbetaald met toekomstige kasstromen of met de verkoop van bedrijfsonderdelen. Voor meer informatie hierover, bezoek onze pagina /marketingtermen/LBO.

Impact van een Buyout

Een buyout kan aanzienlijke gevolgen hebben voor zowel het bedrijf als de industrie waartoe het behoort. Het kan leiden tot herstructurering van het bedrijf, veranderingen in management, en mogelijk ook tot veranderingen in de bedrijfsstrategie. Hoewel een buyout met name haalbaar en nuttig kan zijn voor onderpresterende bedrijven, kunnen slecht geplande of uitgevoerde buyouts ook hun eigen risico's met zich meebrengen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!