Schema markup

Schema markup verbetert SEO door webinhoud te structureren, zodat zoekmachines context begrijpen en rijke snippets tonen.

Betekenis: schema markup

In de wondere wereld van SEO, sprankelt schema markup als een caleidoscoop van heldere gegevens, die het web voor zoekmachines een stukje duidelijker maakt. Schema markup, een vorm van microdata, geeft zoekmachines meer context over de inhoud van je webpagina. Het is alsof je jouw website een extra laag conversatievaardigheden geeft, waardoor Google en vrienden precies weten waar je het over hebt.

Wanneer je schema markup gebruikt, structureer je informatie op zo'n manier dat zoekmachines eenvoudig kunnen bepalen bijvoorbeeld wie de auteur is van een artikel, wat de beoordelingen van een product zijn of wat de aanvangstijden zijn van een evenement. Het is alsof je een extra kaartje onder elk stukje informatie plakt met extra details die je zegt 'Hey Google, dit stukje informatie is belangrijk en hoort bij dit specifieke onderwerp of object'.

Het mooiste is dat schema markup niet alleen de zoekmachines helpt, maar ook de zoekresultaten opvrolijkt met rijke snippets die jouw website kunnen doen opvallen in de zoekresultaten. Dat is een win-win voor zowel jouw website als voor de Yoda's van de zoekwereld. Of je nu een agenda vol evenementen beheert, een receptenblog runt of een arsenaal aan producten verkoopt, schema markup kan die oh-zo-belangrijke voorsprong in de zoekresultaten betekenen.

Schema markup is een must-have in je SEO-arsenaal, het is de spreekwoordelijke kers op de taart die ervoor zorgt dat jouw inhoud niet alleen wordt gezien, maar ook goed wordt begrepen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!