Mobile first

De term 'mobile first' in marketing verwijst naar een ontwerpprincipe waarbij de mobiele versie van een website of app voorrang krijgt, vanwege het toenemende mobiele internetgebruik.

Betekenis: mobile first

De marketingterm 'mobile first' verwijst naar een cruciaal ontwerpprincipe in de digitale wereld. Het is een aanpak waarbij bij het ontwerpen en ontwikkelen van een website of app, eerst wordt gekeken naar de mobiele versie voor de gebruikerservaring. Dit komt doordat het mobiele internetgebruik wereldwijd het desktopgebruik overtreft.

Waarom is mobile first belangrijk?

Met de toename van het mobiele internetgebruik en de invloed van mobiele sites op de vindbaarheid op zoekmachines, is het belangrijk dat merken en ontwikkelaars een mobile first aanpak hanteren. Websites die zijn gebouwd met een mobile first benadering, bieden een betere gebruikerservaring op kleinere schermen, laadtijden zijn korter en de informatie is beter toegankelijk op mobiele apparaten.

Hoe werkt mobile first?

In een mobile first aanpak wordt eerst de mobiele site ontworpen en gebouwd. Hierbij wordt voorrang gegeven aan mobiele functies en functionaliteiten, waarbij de inhoud wordt aangepast voor kleinere schermen. Zodra de mobiele site perfect functioneert, wordt deze aangepast voor desktopgebruik. Deze methode staat in schril contrast met de traditionele "graceful degradation" methode, waarbij eerst een volledige desktopsite wordt gebouwd die vervolgens wordt geschaald voor mobiel gebruik.

Ontwikkelaars gebruiken de mobile first aanpak om ervoor te zorgen dat hun websites snel laden, een efficiënt ontwerp hebben en een naadloze ervaring bieden aan hun mobiel publiek. In een mobile first wereld hebben bedrijven dit soort krachtige, responsieve sites nodig om op de hoogte te blijven van de moderne consument.

Gerelateerde marketingtermen

Er zijn veel marketingtermen nauw gerelateerd aan mobile first strategie. Sommigen van hen zijn responsief ontwerp, dat zich richt op het aanpassen van de lay-out van de website aan elk apparaat en elk schermformaat en SEO (Search Engine Optimization), die zich bezig houdt met het optimaliseren van een website voor zoekmachines en bijgevolg voor mobiele gebruikers.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!