Visual search

Visueel zoeken, of visual search, is digitale technologie waarmee gebruikers informatie of producten kunnen zoeken met afbeeldingen in plaats van woorden. Het is nuttig in e-commerce en marketing.

Betekenis: visual search

Visual-search, ook wel visueel zoeken genoemd, is een vorm van digitale technologie die gebruikers in staat stelt om te zoeken naar informatie of producten met behulp van afbeeldingen in plaats van woorden. Deze functie is bijzonder nuttig in de wereld van e-commerce, waar klanten een product kunnen zien dat ze leuk vinden, een foto kunnen maken en vergelijkbare items kunnen vinden op een bepaalde site of platform.

Hoe werkt visual search?

Visual-search maakt gebruik van een technologie genaamd machine learning, die het mogelijk maakt voor systemen om afbeeldingen en foto's te scannen, te analyseren en te interpreteren. Deze technologie kan details zoals kleur, vorm en maat detecteren. Dit resulteert in een lijst met producten die overeenkomen met de zoekcriteria van de gebruiker.

De voordelen van visual search in Marketing

Visual-search biedt verschillende voordelen voor e-commerce en digitale marketing. Ten eerste kunnen consumenten gemakkelijk vinden wat ze zoeken zonder exact te weten hoe ze de items moeten beschrijven. Ten tweede helpt het bedrijven om producten aan te bevelen op basis van de bekeken items van de gebruiker. Dit kan leiden tot hogere verkoopcijfers en een betere klantervaring.

Toepassingen van visual search

Populaire platforms zoals Google, Pinterest en Amazon hebben visual-search ingevoerd in hun zoekopties. Ook veel winkel-apps maken nu gebruik van deze technologie, waardoor winkelen gemakkelijker en intuïtiever wordt voor gebruikers.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!