Effective cost per click

De effective cost per click (eCPC) is een term in digitale marketing die verwijst naar de werkelijke kosten per klik die een adverteerder betaalt voor een advertentie. Deze term wordt gebruikt om de efficiëntie van een digitale advertentiecampagne te analyseren.

Betekenis: effective cost per click

De effective cost per click (eCPC) is een belangrijke term in de wereld van digitale marketing. Het verwijst naar de werkelijke kosten per klik die een adverteerder betaalt voor een advertentie. Deze term wordt gebruikt om de efficiëntie van een digitale advertentiecampagne te analyseren en op basis van de resultaten beslissingen te nemen.

Waarom is de effective cost per click belangrijk?

De eCPC maakt het mogelijk om de prestaties van verschillende advertentiecampagnes te vergelijken en om de ROI (Return on Investment) te berekenen. Hierdoor kunnen marketingprofessionals budgetten optimaliseren en de winstgevendheid van hun campagnes verbeteren.

Hoe wordt de effective cost per click berekend?

De eCPC wordt berekend door de totale kosten van een advertentiecampagne te delen door het aantal klikken dat de campagne heeft gegenereerd. Het resultaat geeft aan hoeveel elke klik daadwerkelijk heeft gekost.

Relatie met andere marketingtermen

De effective cost per click is nauw verbonden met andere marketingtermen zoals CPM (Cost per Mille), CPA en. Al deze termen helpen marketeers om de prestaties van hun digitale marketingstrategieën te evalueren en te optimaliseren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!