Preroll

preroll verwijst naar digitale advertenties die worden weergegeven voordat een gebruiker de gewenste inhoud op een platform kan bekijken.

Betekenis: preroll

Preroll is een term die in de marketingwereld vaak wordt gebruikt om een specifiek type digitale advertentie aan te duiden. Deze advertenties worden weergegeven voordat een gebruiker de gewenste inhoud kan bekijken, vandaar de naam 'preroll'. Deze vorm van reclame is wijdverspreid op platformen zoals YouTube, waarbij gebruikers vaak een preroll-advertentie moeten bekijken voordat ze de gewenste video kunnen zien.

Hoe werkt preroll?

Preroll-advertenties zijn meestal videoadvertenties, hoewel er ook andere formaten zijn, zoals interactieve advertenties. De advertenties worden weergegeven voordat de gekozen content van de gebruiker wordt geladen, vandaar de term 'preroll'. Dit type advertentie heeft als primair doel de aandacht van de gebruiker te trekken en de interesse te wekken voor een product of dienst nog vóór de daadwerkelijke content begint.

Effectiviteit van preroll

Hoewel preroll-advertenties soms als hinderlijk kunnen worden ervaren, zijn ze een effectieve marketingtool. Onderzoek toont aan dat preroll-advertenties een hoge merkherinnering hebben, wat betekent dat ze merkbekendheid effectief kunnen verhogen. Bovendien geven sommige platformen de gebruiker niet altijd de mogelijkheid om deze advertenties over te slaan, wat zorgt voor gegarandeerde zichtbaarheid voor de adverteerder.

Relatie tussen preroll en andere marketingtermen

Preroll is nauw gerelateerd aan andere marketingtermen zoals Digital Marketing. Het is ideaal voor het opnieuw targeten van bezoekers op basis van hun eerdere interacties met de website of app van een merk. Omdat het een online advertentiestrategie is, valt preroll onder het grotere paraplu van digitale marketing.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!