Web content accessibility guidelines

WCAG zijn richtlijnen van het W3C voor het toegankelijker maken van internetcontent voor mensen met verschillende soorten handicaps.

Betekenis: web content accessibility guidelines

Web Content Accessibility Guidelines, vaak afgekort als WCAG, zijn een set aanbevelingen en normen ontwikkeld door het World Wide Web Consortium (W3C). Deze richtlijnen zijn bedoeld om internetcontent toegankelijker te maken voor mensen met een breed scala van handicaps, waaronder visuele, auditieve, fysieke, spraak-, cognitieve, taal-, leer- en neurologische handicaps.

Het belang van WCAG voor digitale marketing

WCAG is meer dan alleen een set technische specificaties. Het is een cruciaal onderdeel van digitale marketingstrategieën omdat het niet alleen helpt om websites gebruiksvriendelijker te maken voor mensen met beperkingen, maar het kan ook bijdragen aan SEO rangschikking. Zoekmachines zoals Google houden rekening met de toegankelijkheid van een website bij het bepalen van de pagerank.

Hoe WCAG werkt

WCAG werkt met een reeks principes die bekend staan als POUR: waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk, en robuust. Deze principes zijn georganiseerd onder 12 richtlijnen en vormen samen de standaard voor het testen en verbeteren van webtoegankelijkheid. Door het volgen van deze richtlijnen kunnen organisaties ervoor zorgen dat hun online content toegankelijk is voor een breder publiek.

WCAG Niveaus van Conformiteit

WCAG normen zijn georganiseerd in drie niveaus van conformiteit: A (laagste), AA (midden), en AAA (hoogste). De meeste organisaties streven er naar om te voldoen aan het AA-niveau, wat een goed evenwicht biedt tussen toegankelijkheid en haalbaarheid. Het AAA-niveau kan in sommige gevallen te restrictief zijn en is wellicht niet haalbaar voor alle websites.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!