Consent

Consent in marketing is de vrijwillige, geïnformeerde en expliciete toestemming van een persoon voor het gebruik van zijn of haar persoonlijke gegevens voor marketingdoeleinden.

Betekenis: Consent

Consent, een cruciale term in marketing, betekent toestemming. Consent is de vrijwillige, geïnformeerde en expliciete toestemming die een persoon geeft voor het gebruik van zijn of haar persoonlijke gegevens. In het kader van marketing betekent dit dat de ontvanger akkoord gaat met het ontvangen van marketingmateriaal of dat zijn of haar gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Belang van Consent in Marketing

Consent is een fundamenteel aspect van ethische en effectieve marketing. Het zorgt voor transparantie tussen de marketeer en de klant. Consent houdt in dat klanten actief kiezen om marketingcommunicatie te ontvangen, wat resulteert in meer betrokkenheid en potentieel hogere conversieratio's. Het is ook een vereiste binnen de GDPR (General Data Protection Regulation) wat betekent dat bedrijven grote boetes kunnen ontvangen als ze zich niet aan de regels houden.

Consent Verkrijgen

Het verkrijgen van consent kan op verschillende manieren. Dit kan zijn door middel van een aanvinkvakje op een formulier waarin de gebruiker ermee instemt om marketingberichten te ontvangen, een pop-upvenster op een website, of eventueel via e-mail. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat de klant begrijpt waar ze toestemming voor geven en dat ze de mogelijkheid hebben om hun toestemming op elk moment in te trekken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!