Conversieattributie

Conversieattributie is het proces van het toewijzen van credits aan marketingactiviteiten die bijdragen aan gebruikersconversies, zoals aankopen of aanmeldingen. Het helpt bedrijven hun marketingbudget te optimaliseren.

Betekenis: Conversieattributie

Conversieattributie, een cruciaal onderdeel van digitale marketing, verwijst naar het proces van het toekennen van credits aan de marketingkanalen en -berichten die een rol hebben gespeeld in de uiteindelijke gewenste actie of 'conversie' van een gebruiker. Of het nu gaat om een aankoop, downloads, aanmeldingen, enz., conversieattributie helpt marketeers te begrijpen welke tactieken het meest effectief waren.

Waarom is Conversieattributie Belangrijk?

Door te begrijpen welke marketingactiviteiten het meest bijdragen aan conversies, kunnen bedrijven hun marketinguitgaven beter optimaliseren. Met andere woorden, ze kunnen meer investeren in marketingtactieken die aantoonbaar succesvol zijn en minder in die dat niet zijn. Conversieattributie speelt een sleutelrol in het maximaliseren van de ROI in verhouding tot de marketingbudgetten.

Soorten Conversieattributie

Er zijn verschillende modellen voor conversieattributie, waaronder het last-click model, het first-click model, het lineaire model, en het positie-gebaseerd model, elk met zijn eigen manieren van het toekennen van credits aan de verschillende marketing touchpoints. Het kiezen van het juiste attributiemodel kan variëren op basis van bedrijfstype, marketingstrategieën en specifieke bedrijfsdoelen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!