Abtest

Een abtest is een marketingtechniek waarbij twee versies van een webpagina worden vergeleken om de meest effectieve te bepalen, gebaseerd op klikpercentages, conversies en meer.

Betekenis: abtest

Een abtest is een marketingstrategie waarbij twee versies van een webpagina of ander marketingmateriaal worden vergeleken om te zien welke beter presteert. Deze techniek wordt ook wel split-testing genoemd. Het doel is om het materiaal met de beste succesrate - meestal gemeten aan de hand van klikpercentages, conversies of andere relevante meetpunten - te identificeren.

Uitvoering van een abtest

Een abtest start met twee versies van eenzelfde pagina: 'A' is de bestaande versie terwijl 'B' de nieuwe, aangepaste versie is. Deze twee versies worden tegelijkertijd aan verschillende delen van het publiek getoond. Door de prestaties van elk te analyseren, kunnen marketeers bepalen welke versie het meeste succes behaalt.

Voordeel van abtests

abtests bieden een wetenschappelijke, datagestuurde manier om beslissingen te nemen over de inhoud en vormgeving van je website. In plaats van te vertrouwen op onderbuikgevoel, kunnen optimalisatiebeslissingen genomen worden op basis van feitelijke data en resultaten.

Voorbeelden van abtests

Bij abtests kan het gaan om het testen van een verscheidenheid aan inhoudelijke of ontwerpelementen, zoals een andere call-to-action, verschillende kleurenschema's, afbeeldingen, pagina-indelingen, titels, lettergroottes, en meer. Het ene moment test je misschien de kleur van een koopknop, het volgende moment de tekst van de call-to-action.

abtest: Een krachtig hulpmiddel voor marketeers

Zo draagt een abtest bij aan een onderbouwde marketingstrategie. Het stelt bedrijven in staat om op objectieve wijze de meest overtuigende, effectieve versie van een webpagina of marketingmateriaal te vinden. Met abtests kan je de behoeften en voorkeuren van je doelgroep beter begrijpen en bedienen, wat uiteindelijk tot een hogere conversieratio leidt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!