Google plus

Google plus was een sociaal media netwerk van Google, gebruikt om communicatie te verbeteren en invloed te hebben op SEO.

Betekenis: Google Plus

Google Plus, ook bekend als Google+, was een sociaal netwerk geëxploiteerd door Google Inc. Het platform werd gelanceerd in juni 2011 en was ontworpen om de communicatie te verbeteren via realtime updates, vergelijkbaar met platforms zoals Twitter en Facebook.

Waarom Google Plus?

Google Plus werd door veel bedrijven opgenomen in hun digitale marketingstrategieën. Het platform gaf gebruikers de mogelijkheid om foto's en berichten te posten, video's te delen, te reageren op andere mensen hun posts en met hen in contact te komen. Het platform had ook zakelijke pagina's voor bedrijven waar ze hun producten en diensten konden promoten.

Google Plus en SEO

Google Plus had een invloed op de SEO van een website. De posts op Google Plus werden geïndexeerd door de Google-zoekmachine, wat betekent dat ze in de zoekresultaten konden verschijnen. Dit verhoogde de zichtbaarheid van een website op Google, wat kon leiden tot meer verkeer en hogere conversieratio's.

Einde van Google Plus

Google besloot echter in oktober 2018 om Google Plus te sluiten voor individuele gebruikers na problemen met gegevensbeveiliging en een laag gebruik. In april 2019 werd het platform definitief gesloten.

De erfenis van Google Plus

Ondanks dat Google Plus niet meer bestaat, heeft het nog steeds invloed op de manier waarop bedrijven hun online marketingstrategieën aanpakken, met name op het gebied van social media en SEO. Het herinnert marketeers eraan dat het belangrijk is om verschillende platformen te gebruiken om hun doelgroep te bereiken en hun zichtbaarheid op Google te vergroten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!